Víno a alkohol

Pavlovín

Vinařství Velké Pavlovice

Jižní Morava po dlouhá staletí plodí nejkvalitnější odrůdy českých vín. Velké Pavlovice, kde se lidé věnují vinařství více než 750 let, jsou domovem i pro značku Pavlovín. Skvělá pověst velkopavlovických vín od značky Pavlovín, ale není založena jen na vynikající péči o hrozny z místních vinic. Vychází také z technologie zpracování, díky které vznikají prvotřídní vína s etiketou Pavlovín. 

Réva Rakvice

Réva Rakvice hospodaří na vinicích vinařských obcí Rakvice a Hustopeče o rozloze 120 ha. Ve výsadbách jsou rovnoměrně zastoupeny zejména tradiční moravské odrůdy, které splňují předpoklad kvalitního vyzrávání hroznů pro výrobu výjimečných přívlastkových vín. 

Kvalita produkce je umožněna používáním moderních technologií při obdělávání vinic v systému BIO a integrované produkce a také při vinifikaci.

Ve vinařství Réva Rakvice se snaží tvořit vína s prvky jisté dynamičnosti a s neodmyslitelným moravským temperamentem. 

V roce 2013 vybudovali moštárnu, kde zpracovávají hrozny a ovoce z jižní Moravy, které dodávají na trh pod názvem "Tekuté ovoce" jako 100% čisté ovocné mošty s uchovaným obsahem vitamínů a minerálů. Tyto mošty můžete zakoupit i u nás v obchůdku Tvoje Dobroty.

Hlinecká medovina

Nevařená medovina z nektarového a medovicového medu. Hlinecká patří k těm nejkvalitnějším medovinám, které se v Česku vyrábějí. Není dolihovávaná, neobsahuje barviva, konzervanty nebo cukr. Díky způsobu výroby si zachovává vůni a chuť medu i zdraví prospěšné látky, které med obsahuje. Pochází z Polabí a Žďárských vrchů.